Які технології використовуються для розробки мобільних додатків


Ми прихильники того, щоб одна команда фахівців повністю реалізовувала проект. Однак, якщо у вас є незавершений мобільний застосунок, і ви хочете внести в нього виправлення, а зв’язок з колишніми розробниками втрачено, то ми зможемо допомогти. Перед тим, як взяти в роботу проект, нам потрібно зрозуміти, на якому етапі перебуває розробка нативні додатки це під Android або iOS і що конкретно необхідно доробити. Нам потрібне Технічне завдання, відповідно до якого велися роботи, і код.

розробка додатків

Створення та розробка мобільних додатків фрилансерами

Затребуваний розробник мобільних додатків – це той, який звертає увагу на деталі і постійно шукає нові, цікаві, нестандартні рішення. Ми працюємо із найпопулярнішими платформами — iOS та Android. Для розробки додатків під Android ми використовуємо інструментальний комплект розробки JavaSE (JDK), AndroidSDK, а також IDE Android Studio. Якщо із поганою структурою інформації чи недоречним дизайном користувач ще може змиритися, то із додатком, який починає глючити, щойно його запустили — ніколи.

Створення мобільного додатку. Базовий функціонал.

Світ дизайну постійно змінюється, і професіонали повинні слідкувати за актуальними тенденціями, щоб створювати сучасні та конкурентоздатні продукти. Наприклад, останнім часом дедалі популярнішим стає концепція “мінімалістичного дизайну”, яка передбачає використання мінімальної кількості елементів і кольорів, щоб забезпечити чистий та зрозумілий інтерфейс. Крім того, анімація та мікроінтеракції стають необхідною складовою частиною добре продуманого дизайну, які не лише привертають увагу, але й полегшують навігацію та зрозуміння функцій додатку. Коли ви додаєте набір App Bundle, Play Console визначає розмір завантаження вашого додатка за допомогою gzip.

Вартість розробки мобільного додатка для iOS та Android

розробка додатків

Розробка мобільного додатку для бізнесу — не розкіш, а додатковий канал комунікації, просування, продажу. Створимо надійний код, крутий інтерфейс, гарний дизайн — завоюємо ринок із вашим продуктом. Ми віримо в кожен проєкт і доводимо до ідеалу додатки, які вирішують ваші бізнес-завдання. Як бачите, розробка мобільного додатку – це досить тривалий і трудомісткий процес.

Послуги мобільної розробки

Вартість розробки мобільного додатку на android і ios залежить від складності проекту. Також на підсумкову вартість впливає специфіка теми, кількість екранів, очікуваний функціонал. Щоб отримати попередню оцінку, потрібно чітке ТЗ із зазначенням всіх вимог. Розробник мобільних додатків відіграє ключову роль у створенні сучасних цифрових рішень, що використовуються на смартфонах і планшетах.

Розробка мобільних додатків під iOS і android

Другий варіант зазвичай дешевше, ніж розробка програм і для iOS, і для Android окремо. Але в деяких завданнях кросплатформова технологія не підійде – коли важлива швидкодія та гладка інтеграція нативних бібліотек, краще вибрати перший підхід. Програми підтримують синхронізацію в режимі реального часу, анімації, інтеграцію з базами даних та інше. Додаток інтегрується із сайтом, сервісом, платіжними системами. Користувач має особистий кабінет, може авторизуватись через соцмережі. Такі програми часто замовляють інтернет-магазини, системи бронювання.

Ретельне проєктування інтерфейсу дозволяє максимально спростити взаємодію користувача з додатком, забезпечуючи при цьому приємний та продуктивний досвід використання. Вартість розробки мобільного додатка залежить від специфіки теми, складності функціонала, особливостей дизайну. Ми створюємо проєкти на платформах, з якими потрібно враховувати нюанси окремого проєкту.

Всі елементи графічного інтерфейсу ми піддаємо юзабіліті-дослідженню, щоб упевнитися, що прийняті дизайн-рішення ергономічні і дозволяють користувачеві ефективно вирішувати свої завдання. Загалом, вибір технології розробки визначається кожним розробником або командою індивідуально, в залежності від потреб замовника щодо його майбутнього додатку. Ви можете додати перекладену інформацію про свій додаток, а також локалізовані знімки екрана й інші графічні об’єкти. Дізнайтеся, як це зробити, зі статті Як перекласти й локалізувати додаток. Вибираючи versionCode для свого набору App Bundle, пам’ятайте, що вам потрібно буде збільшувати цей код для кожного оновлення, і його значення не має перевищувати допустиме. Щоб розрахувати точну вартість розробки програми для вашої компанії, напишіть нам – ми створимо прототип і порахуємо повну вартість програми для вас.

розробка додатків

Кожен напрямок має свої особливості і потребує розробки певного набору функцій, які формують собівартість. Дізнайтеся більше про додавання об’єктів для сторінки додатка (зокрема короткого опису, знімків екрана й відео). Ознайомтеся з вимогами до цільового рівня API для додатків Google Play, щоб дізнатися, як гарантувати користувачам Android і Google Play безпечну взаємодію з ними. Щоб дізнатися більше про керування версіями додатків, перейдіть на сайт “Розробники Android”.

Якщо говорити про iOS платформу, то тут також використовуються дві основних мови – Objective C, вона ж перша мова, яка була розроблена компанією Apple для створення програмного забезпечення під iOS. Якщо говорити про підтримку старих пропозицій, які були написані раніше, то тут однозначно вам потрібно знати Objective C, бо нові додатки все частіше пишуться саме на Swift. За рахунок цього етапу усуваються всі баги та технічні невідповідності у додатку. Ігнорувати даний етап – значить втратити перших користувачів після запуску, оскільки деякий функціонал може не працювати на тому чи іншому пристрої. Для мобільних програм, крім функціональних елементів потрібен дизайн, який буде відповідати всім тенденціям і вимогам UX.

Базовий продукт із простим функціоналом і дизайном обійдеться від 20 до 30 тис. Головним вектором розвитку для бізнесу є автоматизація і діджиталізація процесів в компанії. Рішенням даної проблеми є розробка мобільного або веб-додатка . Для того щоб не наймати окремо команду під кожен тип проекту, ми можемо створити ваш проект під ключ, як веб так мобільну версію.

Саме мобільні додатки дозволяють користувачам швидко та зручно користуватися послугами чи продуктами. Створення програми під iOS, Android і Windows може значно розширити базу ваших клієнтів. Основний з них — необхідність розробки і подальшої технічної підтримки мінімум двох окремих додатків для задоволення потреб більшості користувачів. Другий недолік витікає з першого — для замовника виникає необхідність залучати декілька розробників або команд для того, щоб отримати мобільні додатки для різних операційних систем. У проект може бути залучено кілька спеціалістів одного профілю – наприклад, проект-менеджер, дизайнер, два фронтенд і два бекенд розробника, тестувальник.

Ці моменти обов’язково обговорюються на етапі підписання договору. Отже, при суттєвій різниці в цінах українські додатки не поступається, а часто навіть випереджають зарубіжні продукти за якістю розробки. Для реалізації проекту немає значення, де фізично знаходиться розробник.

розробка додатків

Згідно зі статистикою, опублікованою в Datareportal, 67% дорослих людей в усьому світі використовують смартфони щодня, а це майже 5,19 млрд осіб (при загальній кількості населення в 7,75 млрд). Тенденція до переходу з простих мобільних пристроїв на багатофункціональні смартфони з кожним роком тільки збільшується. У наш час увесь процес часто грунтується на вже готових движках, які мають можливість компіляції проекту з метою використання на різних гаджетах – Unity, Gry Engine, 3d Rad і інші подібні їм.

  • Щоб цього не допускати і не витрачати гроші замовника, ми заздалегідь обговорюємо і складаємо план робіт, погоджуємо і дотримуємося його.
  • В історії існує багато успішних прикладів того, як мобільний додаток значно вплинув на розвиток бізнесу, наприклад, як це було з Alibaba Mobile Business Group в Україні і Росії.
  • В першу чергу – це ті платформи, якими ми щодня користуємося за допомогою наших смартфонів – Android і iOS, вони займають приблизно 95% всього ринку мобільних девайсів.
  • React Native — це кросплатформний фреймворк з відкритим вихідним кодом для розробки мобільних і настільних програм на JavaScript і TypeScript.
  • Багато хто вважає за краще користуватись різними корисними програмками для спілкування окрім звичних дзвінків і смс.
  • Але саме цей етап допомагає переконатися у функціональності, безпеці, якості продукту перед його випуском на ринок.

Щоб заробити на розробці мобільних додатків, потрібно чітко визначити вашу цільову аудиторію – хто ваш клієнт, що йому цікаво, що йому може бути корисним і на що він готовий витрачати гроші. Найголовніше при виборі сценарію – не забувати, що додаток в першу чергу повинно бути корисним користувачеві. Кросплатформенна розробка проводиться за допомогою web-технологій – HTML, CSS і JavaScript, які дозволяють розробити додаток відразу на кілька платформ. Але для того, щоб додаток працював у відповідності зі своєю платформою, його потрібно “перевести” на зрозумілу платформі мову, або додати проміжну ланку-перекладач.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/


Leave a Reply

Your email address will not be published.